Posts

Posts uit september, 2024 tonen

Dag van de sportclub!

Afbeelding
 Vandaag is het 'Dag van de sportclub'. De leerlingen die bij een sportclub horen, mochten in sportoutfit naar school komen. OP school hebben wij wel 37 sporten die door de leerlingen gespeeld  worden. Om de dag te beginnen gingen we met de hele school lopen door de gangen van de school. In onze klas doen de kinderen 4 verschillende sporten. Alexander is zelfs Belgisch en Special Olympisch kampioen in het badminton! Wat een talenten!

We stellen onszelf voor... het resultaat!

Afbeelding
 Vorige week deden we onze eerste spreekbeurt over onszelf.  Zoals we hier al hadden vermeld, maakten we elk een mindmap over onszelf. We  voegden nog foto's toe aan onze mindmap  en stelden hem voor aan de andere kinderen van de klas. Wat een moo ie resultaten!

Wie wordt de klasburgemeester?

Afbeelding
 Er zijn niet alleen verkiezingen in onze gemeente,  maar ook in onze klas! Wij gaan namelijk op zoek naar een klasburgemeester. Als eerste stap vormden we verschillende partijen.   We kozen een partijnaam, wat we binnen onze partij belangrijk vinden voor de school en het allerbelangrijkste: we maakten een affiche voor onze campagne. Hier kan je de affiches bewonderen!  

Op bezoek in het gemeentehuis!

Afbeelding
 Binnen ons thema ' verkiezingen in mijn gemeente' kon een bezoek aan het gemeentehuis van Deerlijk niet ontbreken! We gingen op zoek naar verschillende personen die in het gemeentehuis  werken. Wist je dat er 146 mensen werken aan de gemeente,  en dat er een gouden boek is voor  bijzonder bezoek ( wij staan er vanaf nu ook in)!!! Wist je ook dat de koning en koningin vorig jaar op bezoek waren in Deerlijk? Deze dingen en nog zoveel meer leerden wij! Daarna kwam de burgemeester op bezoek en mochten we vragen stellen. We hebben weer heel wat bijgeleerd! Op naar de verkiezingen!